Zwangerschapsmassage

Voor aanstaande moeders bieden wij verlichtende zwangerschapsmassages die gericht zijn op het verminderen van spanning en het bevorderen van ontspanning tijdens deze bijzondere periode.

Zwanger zijn is een mooie en bijzondere tijd, maar het brengt ook allerlei veranderingen met zich mee. Je lichaam past zich aan aan de groei van je kindje in je buik. Hormonen, spieren en gewrichten veranderen. Banden worden losser en soepeler om ruimte te maken voor het kindje en het lichaam voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen gepaard gaan met zwangerschapskwaaltjes. Je kunt last krijgen van lichamelijke klachten, zoals pijn in de nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden, slecht slapen en vermoeidheid. Zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te verlichten.

Wij leggen je graag in de watten, tijdens een ontspannende zwangerschapsmassage. Even een rustmomentje voor jezelf in een rustige en sfeervolle omgeving.

Voordelen:

• Tijdens de massage wordt de verbinding tussen jou en je kindje versterkt.
• Je lichaam maakt meer oxytocine aan. Het hormoon waar je je gelukkiger van voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist verlaagt.
• Je kan gemakkelijker in (diepe) slaap vallen.
• De massage maakt je spieren soepel en kan pijnklachten, zoals rug/nekpijn verlichten.
• Veel vrouwen houden vocht vast tijden de zwangerschap. De massage zorgt voor een betere vochtafdrijving

Bij ons kun je een zwangerschapsmassage boeken vanaf je tweede trimester tot aan het einde van je zwangerschap. In een aantal gevallen kun je een massage beter uitstellen.

Wanneer uitstellen?

• Hoge bloeddruk
• trombose
• Spataderen
• Hartklachten
• Koorts

Heb je een bepaalde aandoening en/of twijfel je of een massage kwaad kan? Overleg dan even met je verloskundige of gynaecoloog voor je je laat masseren.

Waar liefde en bloei samen komen

Om er zeker van te zijn dat er geen contra indicaties zijn voor het ontvangen van een massage, mag je eerst vertellen hoe het met je gaat en vullen we ondertussen het intake formulier in. Vervolgens wordt de massage uitgevoerd op een bodycushion. Een zacht en comfortabel kussen, waarvan je de ondersteuning krijgt die het lichaam nodig heeft. Er is een uitsparing in het kussen voor de buik en de borsten, zodat je toch heerlijk ontspannen op de buik kunt liggen. Hierdoor is het mogelijk tot aan het einde van de zwangerschap op je buik en rug te liggen zonder dat dit problemen zal geven. De massage is afgestemd op jouw wensen en behoeften. We houden er rekening mee hoe jij je voelt op het moment van de massage en wat jij in dat moment nodig hebt. Alles wat jij ervaart, ervaart je kindje ook. We maken gebruik van amandel olie van Volatile. De massage duurt ongeveer 60 minuten.

Een zwangerschapsmassage is speciaal ontworpen om aan de behoeften van zwangere vrouwen te voldoen en hen te helpen ontspannen tijdens deze bijzondere periode. Onze zwangerschapsmassage begint vaak met een rugmassage om spanning en ongemak te verminderen. Andere delen van het lichaam, zoals armen, benen, voeten, buik en het gezicht, kunnen ook worden gemasseerd, afhankelijk van jouw voorkeur.  Ook tijdens de massage vinden we het belangrijk dat je aangeeft als iets niet prettig is. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en geniet.