Babyreflexologie

Voetreflexologie voor baby’s  is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie. Op de voetjes (en handjes) kun je reflexzones vinden die overeenkomen met alle delen van je lichaam. Denk daarbij aan organen zoals darmen, maag en longen, maar ook alles wat in het hoofdje zit zoals tanden, kiezen, keel, neus en bijholten .

Het bewerken van deze zones zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant. Blokkades worden opgeheven, zodat de energie weer kan gaan stromen. De pijn vermindert en het zelfgenezende vermogen wordt gestimuleerd. Het immuunsysteem wordt daardoor versterkt, waardoor de baby minder vatbaar is voor ziektes.

Babyreflexologie kan erg vlot werken, omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Het is al toepasbaar bij een baby van 4 weken oud. Er is inmiddels ook door wetenschappelijk onderzoek bewezen dat reflexologie werkt.

Het werkt tweeledig, tijdens de behandeling komt oxytocine vrij, dit heeft een positief effect op zowel de gever (therapeut, mama, papa of verzorger) als op de ontvanger (baby). Hoe rustiger de gever is, hoe rustiger het kindje wordt.

We werken bij Floralie baby spa volgens 3 thema’s. Elk thema kent zijn eigen specifieke drukpunten en massagetechniek. Een thema zal nooit langer duren dan 20 minuten, omdat dit te belastend is voor het kindje. Bij zeer jonge baby’s zelfs nog veel korter. Het is de bedoeling dat we je de voetmassage leren. Wij kunnen het uitgebreid voor doen op een babypop, zodat het niet te belastend wordt voor de baby.
In de folder die we samen eerst bespreken staat alles ook nog eens beknopt omgeschreven. En uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen als iets toch nog onduidelijk is.
Per sessie wordt er één thema doorgenomen. Na afloop krijg je een behandelkaart met daarop de drukpunten mee naar huis. Als je wil kan de baby na de behandeling nog floaten.