top of page

Bij Floralie

Bij Floralie is voldoende ruimte om te spelen. Binnen is een speelhoek aanwezig waar kinderen met elkaar kunnen spelen, maar ook de mogelijkheid hebben om zich even terug te trekken. Er is geschikt speelgoed aanwezig passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Lekker bouwen met de blokken of de duplo, puzzelen, knutselen, tekenen, bakken. Er is van alles mogelijk! Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor de allerkleinsten. 

Speelhoek.jpg

Buiten in de afgesloten achtertuin hebben kinderen de mogelijkheid om hun energie kwijt te kunnen. Er kunnen zandtaartjes gemaakt worden in de zandbak of we bouwen een mooi kasteel. Spelen met speelgoed op het gras of lekker schommelen. Voor het huis is een speeltuin met een groter grasveld er omheen! En in de omgeving liggen meerdere parken met verschillende mogelijkheden. De kinderen kunnen zich hier ook heerlijk uitleven!

Er is een kamer vrijgemaakt waar de kinderen kunnen slapen. Elk kind beschikt over een eigen campingbedje met schoon beddengoed. We kunnen op deze kamer lekker tot rust komen. En voor we naar bed gaan, kunnen we op het grote bed tussen de kussens ploffen om een leuk verhaaltje te lezen. Mocht het nodig zijn, is er ook de mogelijkheid om apart te slapen.

Wat misschien nog wel belangrijk is om te weten, is dat er huisdieren aanwezig zijn. Twee katten genaamd Amira en Nora. Ze zijn lief en houden wel van een aaitje. De katten zijn te vertrouwen en hebben al kennis gemaakt met hun nieuwste huisgenoot Floortje. Tijdens de opvang zullen ze het meest van de tijd buiten zijn. Daarnaast zal ik de kinderen nooit alleen laten met huisdieren.

420A4457-bewerkt.jpg
420A4476.jpg
420A4548.jpg
420A4559_edited.jpg

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk structuur van thuis te kunnen bieden binnen mijn opvang. Opvang in huiselijke sfeer kan het kind een gevoel van herkenning en rust geven. Een veilige en stabiele omgeving voor een veilige ontwikkeling van het individu, waarin een kind zich kan hechten en weet waar grenzen liggen. Dit alles doormiddel van een vaste dag indeling en door consequent en liefdevol te zijn. Emoties mogen er zijn en ik help kinderen graag om ze te uiten. 

 

Binnen mijn opvang is aandacht voor het kind als individu en bied ik activiteiten aan die passen bij de ontwikkeling van elk kind. Het lijkt mij leuk om te werken met thema’s, wat inhoudt dat er een onderwerp gekozen wordt waar gedurende een aantal weken aandacht aan besteed wordt door activiteiten aan te bieden die te maken hebben met het onderwerp. Thema's worden deels gekoppeld aan seizoenen en eventuele feestdagen of verjaardagen. Naast terugkerende activiteiten zoals knutselen, taartjes of koekjes bakken of bijvoorbeeld een passend uitje.

Tijdens de opvang zou ik graag zoveel mogelijk rekening willen houden met het eet, speel en slaapritme van het kind en met de wensen/opvoeding van de ouders. In samenspraak maken we de overgang van thuis naar mij en andersom zo klein mogelijk.

bottom of page