top of page

Kennismaken

Als je geïnteresseerd bent in gastouderopvang Floralie dan zou ik graag een keer kennismaken. Als de eerste indruk goed is, kunnen we in gesprek over het vervolg.

 

Dan gaan we afspraken maken over de manier van opvang en opvoeding. Wat is er voor nodig om je kind thuis te laten voelen? Hoe zit het met slapen, eten, huisregels, straffen/belonen, spelen enz.? Ik vind het belangrijk hierover in gesprek te gaan en te bespreken wat jullie verwachtingen zijn en wat ik daarin wel of niet kan bieden.

We bespreken ook de gewenningsperiode. Kindjes zijn welkom om een dagje mee te draaien om te wennen. Mocht het nodig zijn een langere gewenningsperiode te nemen dan kunnen we daarover in gesprek.

Als je kindje bij mij komt, krijgt het tijdens de kennismaking een boekje mee. In dit boekje schrijf ik wat we die dag hebben gedaan en hoe het is gegaan met betrekking tot voeding, slapen, spelen enz. Mocht er behoefte aan zijn, kan ik gedurende de dag dat je kindje bij mij is, je op de hoogte houden via WhatsApp. Bellen mag altijd.

Een goede en warme overdracht en een goede band zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ik houd van open en eerlijke communicatie. Mocht blijken dat er geen goede 'match' is dan wil ik dat graag bespreken en sta ik open voor de feedback. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van hoe het met een kind gaat. Dit zou in het boekje geschreven kunnen worden door jullie als ouder als overdracht naar mij. Maar mondeling bij het brengen van je kindje mag natuurlijk ook. Hierdoor kan ik proberen zo goed mogelijk op de behoeftes van het kind in te spelen.

Alle afspraken leggen we schriftelijk vast. Kinderen beschikken daarnaast ook over een eigen mandje waar eventuele spullen in bewaard kunnen worden die ze die dag nodig hebben.

Ben je enthousiast geworden? Leuk! Neem gerust en vrijblijvend contact met mij op. Mijn contact gegevens vind je op de website onder 'Contact'.

bottom of page